WIMM zet nu ook in op talentontwikkeling middenkader

''WIMM wil een impuls geven aan de kwaliteit van ondernemen in Oost-Nederland.''

Samen met het bedrijfsleven optrekken om talent verder op te leiden en ze zo te behouden voor onze regio. Dat is de insteek van WIMM. Daarbij gaat het om zowel jong als het wat oudere talent. Om deze laatste groep ook in de gelegenheid te stellen zich te ontwikkelen heeft WIMM het programma Vanzelfsprekend Samenwerken en de MBO Minimasters opgezet.

WIMM wil een impuls geven aan de kwaliteit van ondernemen in Oost-Nederland. Uitvloeiselen daarvan zijn de WIMM Academie voor persoonlijke ontwikkeling en inspirerend leiderschap voor directeur-eigenaren/ondernemers en het WIMM Traineeship voor aanstormend talent. Maar aangezien het middenkader bij de meeste bedrijven de ruggengraat van de organisatie is, wil WIMM ook deze groep de kans geven zich te ontwikkelen. WIMM heeft daarvoor twee interessante en zeer leerzame programma’s ontwikkeld.

Vanzelfsprekend Samenwerken

Hoe betrekt u uw middenkader meer en beter bij uw bedrijfsvoering om daar samen de vruchten van te plukken? Want als geen andere weten juist zij waar verbeteringen of zelfs innovaties mogelijk zijn. Dus hoe zet u hun talent en betrokkenheid optimaal in? En hoe laat u hen betere relaties aangaan met collega’s, klanten en leveranciers? In het WIMM-programma Vanzelfsprekend Samenwerken ligt de nadruk op het vergroten van communicatieve skills en zelfkennis, waardoor de effectiviteit en efficiency in de werkomgeving worden vergroot. Het programma is geschikt voor medewerkers op MBO-, HBO- en WO-niveau en duurt 1 jaar.

Meer informatie over Vanzelfsprekend Samenwerken kunt u aanvragen via (aanvullen). Kijk ook op www.wimm.nl

MBO Minimasters

Speciaal voor de werkende MBO’er niveau 3 of 4 die zich op zowel cognitief als persoonlijk vlak wil verbeteren, ontwikkelde WIMM de MBO Minimasters. Dit is een opleidingsprogramma voor de werkende MBO’er niveau 3 of 4. De MBO Minimaster duurt 2 jaar en bestaat uit verschillende modules van elk circa 5 maanden. Behandeld worden bedrijfskundige thema’s als management & organisatie, bedrijfsprocessen, financiën en HR. Het programma met een praktijkdeel en een deel persoonlijke ontwikkeling is praktisch toepasbaar en daarnaast is het programma ook toegankelijk voor medewerkers van verschillende bedrijven.

Het praktijkdeel voor MBO Minimasters wordt gegeven door het regionaal opleidingencentrum Deltion College in nauwe samenwerking met Moderna Textielservice uit Hardenberg en installatiebedrijf Morrenhof-Jansen uit Dalfsen. Het deel persoonlijke ontwikkeling vindt plaats vanuit WIMM. Momenteel vinden gesprekken plaats met het ROC van Twente en meerdere bedrijven om MBO Minimasters ook in Twente aan te bieden. Ook dan blijft WIMM de persoonlijke ontwikkeling verzorgen.

Meer informatie over de MBO Minimasters kunt u aanvragen via (aanvullen). Kijk ook op www.wimm.nl

WIMM is een initiatief van Wadinko. WIMM biedt ondernemers, medewerkers en aanstormend talent nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden. Zo geeft WIMM een impuls aan de kwaliteit van de bedrijvigheid in de regio Overijssel.

Terug naar overzicht