Perron038 maakt de toekomst!

‘Dé plek voor de innovatieve maakindustrie. In Zwolle. Waar technici en bevlogen studenten samenwerken, onderzoeken en experimenteren. Om hightech machines beter en duurzamer te maken. Door continue te innoveren, leren en inspireren. Om de toekomst te maken. Samen.’ Zo positioneert Perron038 zich op www.perron038.nl. Een positionering die mede founding partner Wadinko uit het hart is gegrepen.

''De groei van winstgevende bedrijvigheid draagt weer in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.''

In september jl. is in een prachtige oude industriële hal bij het NS-station van Zwolle Perron038 van start gegaan. Hoewel veel details nog herinneren aan tijden van weleer, is de inrichting van het gebouw hypermodern. Daarmee loopt de metamorfose van oude industriële hal analoog aan de tijdgeest; van zwaar industriële werkzaamheden met grof en zwaar materieel naar robotica, IT-technologie, mechatronica, sensoren, additive manufacturing en vision. Want Perron038 brengt hightech bedrijven en onderwijs- en onderzoekinstellingen in Oost-Nederland samen. Op Perron038 werken technici, studenten, machinebouwers en productontwikkelaars in de maakindustrie samen aan gezamenlijke thema’s en innovatieprojecten. Dat maakt Perron038 tot hét open innovatiecentrum in Oost-Nederland, waar demonstrators, prototypes en modules van hightech machines worden ontwikkeld.

Volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie

Het was Wadinko die mede aan de basis stond van Perron038. Met reden. Wadinko heeft altijd een voorkeur gehad voor deelnemingen in bedrijven in de maakindustrie. Omdat juist de maakindustrie volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie biedt. En die groei van winstgevende bedrijvigheid draagt weer in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur. Overigens was Wadinko niet de enige founding partner van Perron038. Ook de Tembo Group uit Kampen, AWL Techniek uit Harderwijk en Tolsma-Grisnich uit Emmeloord investeren in Perron038. Deze bedrijven zijn weliswaar actief in verschillende sectoren, maar hebben als gemeenschappelijk belang het ontwikkelen van technologie voor hun machines door sneller te innoveren en jong én oud talent te inspireren.

EFRO-subsidie Vision-project

Amper drie maanden na de officiële start is Perron038 al volop in bedrijf. En zijn ook de eerste successen al behaald. Zo ontving Perron038 voor het Vision-project een EFRO subsidie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dit is een subsidie van de EU om de concurrentiepositie en de werkgelegenheid van Europese regio’s te verbeteren.

Meer informatie vindt u op www.perron038.nl

Terug naar overzicht