Wadinko verkoopt meerderheidsbelangen in Stork Plastics Machinery en Rollepaal

Al sinds de jaren negentig had Wadinko meerderheidsbelangen in Rollepaal Holding B.V. in Dedemsvaart en in Stork Plastics Machinery B.V. in Hengelo. Op 30 december heeft Wadinko deze meerderheidsbelangen overgedragen aan Hydratec Industries N.V. Daarmee heeft Hydratec zich een belang van 75% verschaft in Stork Plastics Machinery en Rollepaal. De resterende 25% blijft in handen van Wadinko.

Stork Plastics Machinery produceert al meer dan 50 jaar spuitgietmachines. Het Hengelose bedrijf is gespecialiseerd in machines voor de snelle en nauwkeurige productie van dunwandige producten, onder andere voor de voedingsindustrie. Naast de vestiging in Hengelo heeft Stork Plastics Machinery een vestiging in het Duitse Meinerzhagen. Samen bieden de vestigingen werk aan ongeveer 150 mensen.


De belangrijkste activiteit van Rollepaal is de ontwikkeling, fabricage, montage en wereldwijde verkoop van apparatuur voor de productie van sterke, lichtgewicht PVC buizen. Verder ontwerpt en produceert Rollepaal hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor buisfittingen. Daarnaast worden verspaande onderdelen geproduceerd. Rollepaal heeft vestigingen in Dedemsvaart, in het Indiase Ahmedabad en in Baltimore in Amerika. Op de drie vestigingen samen werken bijna 230 mensen.


Logische keuze

Hydratec Industries N.V. is geen onbekende voor Wadinko. Al eerder kwamen Wadinko en Hydratec tot een overdracht van aandelen. Het betrof toen de samenwerking met de Wadinko-belangen in Timmerije en Euro Mouldings. Volgens René Wolfkamp, directeur van Wadinko, is de keuze om afstand te doen van meerderheidsbelangen van Stork en Rollepaal aan Hydratec ook nu weer een logische. ‘Hydratec Industries is een wereldwijd opererend technologiebedrijf met een focus op food, mobility en health.

De activiteiten van Stork Plastics Machinery en Rollepaal matchen daar prima mee. Sterker nog, door deel uit maken van Hydratec zal de vraag naar de industriële systemen en componenten van Stork en Rollepaal alleen maar toenemen. Zo bekeken is de overdracht van onze meerderheidsbelangen aan Hydratec zowel strategisch als qua werkgelegenheid zeer verstandig en verantwoord. Wat betreft de aandelen; 25% daarvan blijft in handen van Wadinko. Daarmee zitten we weer geheel in lijn met onze doelstelling om minderheidsbelangen aan te houden in onze participaties.


Goedkeuring

De aandelentransactie kon plaatsvinden nadat ondernemingsraden van Stork Plastics Machinery en Rollepaal hun goedkeuring hadden uitgesproken. Ook een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec N.V. stemde in met de overdracht van de aandelen.

Terug naar overzicht