Marieke Snoek met links minister Cora van Nieuwenhuizen en rechts Elisabeth Post van TLN.

Marieke Snoek van Cycloon ontvangt JongTLN Award

Op 9 november jl. ontving Marieke Snoek van het Zwolse Cycloon uit handen van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de JongTLN Award 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jong talent in de logistieke branche dat zich onderscheidt met een nieuwe en veelal innovatieve blik op de sector.

Transport en Logistiek Nederland is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. Elk jaar houdt TLN een jaarcongres, dat dit jaar plaatsvond in Cuijk. Onderdeel van het congres is het JongTLN Event, waar de JongTLN Award wordt uitgereikt aan aanstormend talent dat heeft aangetoond onder andere een goed zicht en een duidelijke visie op de trends en ontwikkelingen in de logistieke sector te hebben. Dit jaar viel de eer te beurt aan Marieke Snoek om de award uitgereikt te krijgen. De vakjury was vol lof over de kwaliteiten van Snoek en de groei die Cycloon heeft doorgemaakt: ‘Marieke laat zien dat sociale, duurzame waarden en ondernemen samen kunnen gaan. Marieke heeft Cycloon opgebouwd van 30 medewerkers en drie vestigingen naar, samen met de partners in Fietskoeriers.nl, 900 medewerkers en 31 vestigingen.’

Innovatieve visie

Uiteraard feliciteert Wadinko Marieke Snoek en haar team van harte. Het was twee jaar geleden mede te danken aan de innovatieve visie, de daadkracht en het lef van Marieke dat Wadinko besloot te participeren in Cycloon. Een uitvloeisel van die visie is bijvoorbeeld de samenwerking tussen Cycloon en een andere Wadinko-participatie, te weten Tielbeke. Sinds afgelopen zomer levert transportbedrijf Tielbeke pakketjes en goederen bestemd voor drukbevolkte gebieden af bij Cycloon, die ze daarna per fiets bezorgt. Daarmee nemen de gemotoriseerde vervoersbewegingen in die gebieden af, wat gepaard gaat met een beperking van Co2-uitstoot.

Terug naar overzicht