Nieuwe Wadinko-WIMM zet nu ook in op talentontwikkeling middenkader

Samen met het bedrijfsleven optrekken om talent verder op te leiden en ze zo te behouden voor onze regio. Dat is de insteek van WIMM. Daarbij gaat het om zowel jong als het wat oudere talent. Om deze laatste groep ook in de gelegenheid te stellen zich te ontwikkelen heeft WIMM het programma Vanzelfsprekend Samenwerken en de MBO Minimasters opgezet.

Perron038 maakt de toekomst!

‘Dé plek voor de innovatieve maakindustrie. In Zwolle. Waar technici en bevlogen studenten samenwerken, onderzoeken en experimenteren. Om hightech machines beter en duurzamer te maken. Door continue te innoveren, leren en inspireren. Om de toekomst te maken. Samen.’ Zo positioneert Perron038 zich op www.perron038.nl. Een positionering die mede founding partner Wadinko uit het hart is gegrepen.

Wadinko verkoopt meerderheidsbelangen in Stork Plastics Machinery en Rollepaal

Al sinds de jaren negentig had Wadinko meerderheidsbelangen in Rollepaal Holding B.V. in Dedemsvaart en in Stork Plastics Machinery B.V. in Hengelo. Op 30 december heeft Wadinko deze meerderheidsbelangen overgedragen aan Hydratec Industries N.V. Daarmee heeft Hydratec zich een belang van 75% verschaft in Stork Plastics Machinery en Rollepaal. De resterende 25% blijft in handen van Wadinko.

Wadinko neemt belang in WRS.Finance

Recent heeft Wadinko samen met DRS.Advies uit Enschede het initiatief genomen voor de oprichting van WRS.Finance. Deze nieuwe financiële raadgever wil de kwaliteit van de financiële functies bij bedrijven in het werkgebied van Wadinko een impuls geven. Dat doet WRS.Finance met financiële diensten en opleidingen. Voor dat laatste werkt WRS.Finance intensief samen met WIMM, eveneens een participatie van Wadinko.

Marieke Snoek van Cycloon ontvangt
JongTLN Award

Op 9 november jl. ontving Marieke Snoek van het Zwolse Cycloon uit handen van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de JongTLN Award 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jong talent in de logistieke branche dat zich onderscheidt met een nieuwe en veelal innovatieve blik op de sector.

Wadinko neemt belang in
schoonmaakbedrijf NOVON

Wadinko heeft begin december een belang van 25% genomen in schoonmaakbedrijf Novon. Daarmee kan Novon versneld groeien en zijn concurrentiepositie verder verstevigen. Bij de realisatie van deze doelstelling staat het behoud van de Novon-cultuur voorop. Deze kenmerkt zich door een hoge maatschappelijke betrokkenheid en een focus op de duurzame inzetbaarheid van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.