Om alvast te noteren:
Academie-bijeenkomst
op 15 oktober

Traditiegetrouw organiseert Wadinko met Wimm jaarlijks een Academie-bijeenkomst. Op deze bijeenkomst gaat prof. dr. Kurt Verweire nader in op het formuleren en implementeren van succesvolle bedrijfsstrategieën.

NIEUWS

Hydratec wil meerderheidsbelang verwerven in twee Wadinko participaties

Hydratec Industries NV voert vergaande besprekingen met de participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle over het verwerven van een 75% belang in Stork Plastics Machinery B.V. in Hengelo en Rollepaal Holding B.V. in Dedemsvaart.

Willem Bonvanie nieuwe investment manager Wadinko

Vanaf eind 2018 maakt Willem Bonvanie deel uit van het team van Wadinko. Daarvoor al werkte hij mee aan enkele exits, waaronder Locamation in Enschede en Frankenhuis in Haaksbergen. Aangezien het een goed gebruik is om nieuwe collega’s in onze nieuwsbrief uitgebreider aan u voor te stellen, valt die eer nu ook hem te beurt.

Tevreden aandeelhouders op AVA Wadinko

Vlak voor de zomer maakte Wadinko de jaarcijfers over 2018 bekend. Dit gebeurde op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Volgens directeur René Wolfkamp kon Wadinko terugkijken op een goed jaar met een gezonde omzetgroei bij de participaties en eveneens een toename van het aantal arbeidsplaatsen. Ook zegde hij de aandeelhouders dividend toe.

Nieuwe Wadinko-participaties

In de afgelopen maanden heeft Wadinko minderheidsbelangen genomen in Drukkerij Eshuis in Dalfsen, de Food Connect Groep in Almelo en de SV Groep in Rijssen-Holten.

Perron038 gestart in september

Een oude fabriekhal bij het NS station in Zwolle is in hoog tempo in een inspirerende open innovatieplaats voor ondernemers, onderwijs en overheid veranderd.

Tielbeke en Cycloon samen aan de lat
om CO2 te reduceren

Tielbeke en Cycloon samen aan de lat om CO2 te reduceren. De Wadinko-participaties Tielbeke uit Lemelerveld en het Zwolse Cycloon gaan intensief samenwerken bij het afleveren van pakketjes en goederen in drukbevolkte gebieden. Daar ging een succesvolle pilot in de stad Zwolle aan vooraf.


DAVO, schoolvoorbeeld van een succesvolle transitie

Naast risicodragend kapitaal verschaft Wadinko zijn participaties toegang tot nieuwe netwerken. Net zo biedt Wadinko managementondersteuning. Dat alles leidt soms tot prachtige resultaten. Neem bijvoorbeeld de Wadinko-participatie DAVO, dat zich in korte tijd ontwikkelde van traditionele leverancier van voorbedrukte postzegelalbums tot succesvol Value Added Logistics-specialist.