Willem Bonvanie nieuwe investment manager Wadinko

Vanaf eind 2018 maakt Willem Bonvanie deel uit van het team van Wadinko. Daarvoor al werkte hij mee aan enkele exits, waaronder Locamation in Enschede en Frankenhuis in Haaksbergen. Aangezien het een goed gebruik is om nieuwe collega’s in onze nieuwsbrief uitgebreider aan u voor te stellen, valt die eer nu ook hem te beurt.

De eerste baan van Willem is die van auditor bij KMPG. ‘Daar ging ik altijd terug in de tijd bij bedrijven. Om er achter te komen dat ik het uitdagender vind om vooruit te kijken. En te kijken wat er moet gebeuren binnen een onderneming om die beter te laten functioneren.’ Na een tussenstop bij De Jong & Laan belandt hij bij de Overijsselse Participatie Maatschappij en wordt daar investment director. In 2002 volgt de overname van OPM door Friesland Bank Investments. Een aantal collega’s ziet het nog een paar jaar aan, maar besluit in 2006 toch te vertrekken. Willem blijft en geeft het team en het nieuwe beleid van Friesland Bank Investments vorm in de functie van Investment Director.

Vrijheid

In 2012 is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met enkele Twentenaren richt hij Base op. ‘Met Base wilden we ondernemingen helpen met hun bedrijfsvoering. Omdat daarmee investeringen gepaard gingen, werd daarnaast het investeringsfonds Quadrum opgetuigd. In 2017 krijgt Willem een telefoontje van Wadinko investment manager Han Leemhuis met de vraag om hen te helpen met een klus en al snel volgen andere projecten. Sinds eind 2018 versterkt Willem definitief het team bij Wadinko voor vier dagen per week. ‘Ik hecht aan vrijheid en die krijg ik volop bij Wadinko. Daar komt bij dat er bij Wadinko een duidelijke focus heerst én dat we hier wars zijn van mannetjesmakerij.’

Terug naar overzicht